DOMOVBlog
Výber nábytku a doplnkov

Na čo nezabudnúť pri výbere perfektnej sedačky

Kúpa sedacej súpravy nie je vždy jednoduchá záležitosť. Je to predsa len väčšia investícia, a preto rátame s tým, že nám sedačka vydrží minimálne pár rokov. Chceme, aby bola sedačka kvalitná, pekná, štýlová, aby sa páčila návštevám a najlepšie, aby bola nezničiteľná a za minimum peňazí. Na čo sa teda sústrediť pri jej kúpe? Poďme poporiadku.
 

Hlavne pohodlne

Sedačka je ústredným bodom obývacej izby. Je to miesto, na ktorom sa sústreďuje návšteva, miesto, kde večer odpočívate či cez deň len tak relaxujete. V prvom rade musí byť preto pohodlná. Dostatočne dlhá, dostatočne široká, dostatočne hlboká a mäkká. Pozor, nie však na úkor veľkosti izby.

sedacka1.jpg
 

Materiál a farba

Výber materiálu väčšinou závisí od viacerých faktorov. V akom štýle máte zariadenú izbu, akej farby je podlaha, či ste bezdetní alebo, naopak, máte deti, prípadne domácich miláčikov, pri ktorých potrebujete sedačku, ktorá sa dá ľahšie čistiť. Z vlastnej skúsenosti vieme, že pri psoch a mačkách nie je nad koženú sedačku.

Farbu tiež voľte podľa okolitého zariadenia a doplnkov. Sedačkou v neutrálnej farbe nič nepokazíte, práve naopak. Ladiť vám bude takmer so všetkým a ak zvolíte vhodnú povrchovú úpravu, môže sa z nej stať nadčasový kúsok, ktorý naozaj nebudete musieť meniť dlhé roky.

sedacka2.jpg
 

Kvalita vs. cena

Pamätajte, že vždy dostanete to, za čo si zaplatíte. Práve pri sedačkách odporúčame investovať trochu viac, ale zároveň mať istotu, že sa vám nerozpadne po pár týždňoch, než na začiatku šetriť a potom zbytočne banovať. Dnes už je našťastie veľa možností, vďaka ktorým si môžete zaobstarať krásne kvalitné sedačky aj za veľmi rozumné ceny.

sedacka3.jpg