DOMOVBlog
Výber nábytku a doplnkov

Ako vybrať vhodný nábytok do detskej izby

Deti sú najväčším šťastím v živote človeka. Prečo im teda nedopriať izbu, ktorá bude zároveň najsladším a najútulnejším miestom v celom dome či byte? Zariaďovanie detskej izby by mal byť dobre naplánovaný, ale aj zábavný proces, ktorého výsledkom bude malý raj pre vaše deti. Okrem krásneho a hravého nábytku však netreba zabúdať aj na jeho bezpečnosť a funkčnosť.

Na čo teda myslieť pri zariaďovaní detskej izby? Prečítajte si naše nasledujúce rady a celý proces bude pre vás hračka.

How-To-Choose-The-Right-Furniture-For-The-Kids’-Room2.jpg
 

Vezmite do úvahy, čo vaše deti chcú

Deti majú svoj vlastný obraz sveta a ich záujmy sa začínajú postupne rozvíjať už vo veku troch rokov. Ak práve nezariaďujete izbu pre bábätko, mali by ste vziať do úvahy aj priania a názory vašich ratolestí. Neznamená to slepo plniť všetky ich požiadavky, ale skôr premýšľať, ktoré z nich sú uskutočniteľné a ktoré už sú iracionálne.

How-To-Choose-The-Right-Furniture-For-The-Kids’-Room4.jpg
Porozprávajte sa s nimi a pokúste sa zistiť, aké sú ich obľúbené farby, tvary či kreslení hrdinovia. Budú mať tak možnosť prezentovať svoju osobnosť a zároveň získajú pocit, že ich do celého procesu zapájate, čo určite ocenia.
 

Prispôsobte výber vášmu rozpočtu

Je pravda, že zariadiť detskú izbu môže stáť malé imanie. Najmä, ak by ste chceli splniť všetky detské želania. Preto, ak pracujete s obmedzeným rozpočtom, myslite v prvom rade na funkčnosť a bezpečnosť pri výbere nábytku. V tomto prípade je jeho vzhľad až na druhom mieste. Na trhu s nábytkom je však dnes už na výber mnoho krásnych detských izeb za rozumnú cenu. Jednou z možností je napríklad vybrať sektorovú izbu, čo je vlastne kompletná detská izba s moderným dizajnom.

How-To-Choose-The-Right-Furniture-For-The-Kids’-Room11.jpg
 

Bezpečnosť je na prvom mieste

Bezpečnosť je asi tou najsprávnejšou odpoveďou na otázku “Ako vybrať nábytok do detskej izby?” Mala by bať vašou prioritou a hlavným faktorom pri výbere nábytku a doplnkov. Vyberajte skôr nábytok so zaoblenými hranami, aby si deti pri hraní neublížili.
 

Nezabudnite na úložný priestor

Pokiaľ ide o deti, úložného priestoru nikdy nie je dosť. Deti majú stovky hračiek, hromady oblečenia, knihy, športové potreby a pod. A to všetko potrebuje svoje miesto. Pridajte preto do detskej izby komodu, zásuvky pod posteľ, police na stenu či úložné boxy do skrine navyše. Verte nám, táto investícia sa oplatí.

How-To-Choose-The-Right-Furniture-For-The-Kids’-Room8.jpg
 

Zdroj fotografií: impressiveinteriordesign.com