DOMOVBlog
Zariaďovanie interiéru a exteriéru

Ako si doma zariadiť pohodlnú kanceláriu

Trend zariadiť si domácu kanceláriu je stále populárnejší. Naša práca sa často prelína s naším súkromným životom, mnohí z nás dokonca pracujú priamo z domu. Pri zariaďovaní tzv. “home office-u” však musíte zvážiť viaceré faktory. V prvom rade myslite na to, že v tomto prípade by ste sa v miestnosti mali cítiť nielen pohodlne, ale najmä produktívne. Pri výbere nábytku je potom dôležité myslieť aj na veľkosť miestnosti, štýl a samozrejme, váš rozpočet.
 

Posúďte, koľko priestoru máte k dispozícii

Jednou z najväčších chýb pri výbere nábytku je preceňovať (ale aj podceňovať), koľko voľného priestoru máte naozaj k dispozícii. Prázdna miestnosť vyzerá byť obrovská, ale len kým do nej nedáte kancelársky stôl a stoličku. Preto si starostlivo zmerajte priestor, zohľadnite umiestnenie okien a dverí a vopred si rozvrhnite umiestnenie nábytku. Uštríte si tým veľa času a zbytočných komplikácií.

office-furn_dog-e1286476946208.jpg
 

Koľko času budete v kancelárii tráviť?

To je celkom podstatná otázka, na ktorú by ste mali poznať aspoň približnú odpoveď ešte pred tým, než sa pustíte do zariaďovania home office-u. Čas strávený vo vašej kancelárií je dôležitý najmä kvôli komfortu zvoleného nábytku. Ak budete kanceláriu využívať na priebežné kontrolovanie mailov a občasné vybavovanie pracovných telefonátov, pokojne zvoľte radšej štýlovejší nábytok. Naopak, ak viete, že v kancelárií budete denne tráviť minimálne sedem hodín, dajte prednosť čo najpohodlnejšiemu nábytku - od kancelárskej stoličky až po malú pohovku či kreslo.

office-furn_chair.jpg


Vyberte si svoj štýl

Fantázii sa medze nekladú a je len na vás a na vašich osobných preferenciách, aký typ nábytku si zvolíte. Či už to bude starožitný nábytok alebo ultra moderné kúsky, na trhu dnes už nájdete všetko. To je tá dobrá správa. Tá horšia je, že nie vždy je to, čo sa vám páči aj pohodlné. Starožitný nábytok vyzerá nádherne, ale sedieť sedem hodín na starožitnej stoličke či kresle môže dať niekedy zabrať. Zvážte preto všetky pre a proti a skúste vždy nájsť zlatú strednú cestu.

70rhtd11nnk-gabriel-beaudry.jpg
 

Vyberte si nábytok, ktorý vyhovuje vám

Možno to bude znieť trochu zvláštne, ale pri výbere nábytku do vašej domácej kancelárie myslite aj na stavbu vášho tela. Ak ste napríklad vysoký človek, ubezpečte sa, že stolička bude mať nastaviteľnú polohu, aby váš chrbát po čase netrpel. Doprajte si dostatok priestoru na natiahnutie nôh a pod. Počas dlhých pracovných dní to určite oceníte.
 

Zdroj fotografií: freshome.com