DOMOVBlog
Výber nábytku a doplnkov

Ako vybrať vhodný nábytok do predsiene

Prvý dojem sa počíta a keď návštevníci prekročia prah vašich dverí, predsieň je prvá vec, ktorú uvidia. Snažte sa preto, aby aj predsieň bola príjemným priestorom s vhodne zvoleným nábytkom a doplnkami.

Väčšina predsiení je rozmerovo menšia než ostatné časti domu a ľahko sa stane, že sú zrazu preplnené topánkami, bundami, kabelkami a pod. Stačí však trochu plánovania a celý priestor sa môže využiť čo najefektívnejšie tak, aby sa popri praktickej stránke nezabudlo ani na tzv. “wow efekt”.
 

Rozplánujte si priestor

Pri nákupe nábytku do akejkoľvek miestnosti je dôležité, aby ste o danom priestore mali konkrétnu predstavu. Musíte poznať jeho presné rozmery, aby ste mali istotu, že nábytok bude presne sedieť. Pri predsieni je to ešte dôležitejšie, pretože tu sa bavíme o naozaj malom priestore.

hallway-header_1.jpg

Predtým, než sa pustíte do vyberania nábytku, premyslite si, ako by mala predsieň vo výsledku vyzerať. Akej farby budú steny? Chcete mať v predsieni viac úložného priestoru alebo ju chcete zamerať skôr na dekoratívnejšie prvky a niesť ju v odľahčenejšom tóne? Všetko si vopred premyslite a až potom sa pustite do vyberania konkrétnych kusov nábytku.
 

Predsieňové zostavy

Ak chcete mať predsieň ladenú v jednom tóne a nemáte čas zháňaním rôznych kusov nábytku, ktoré by k sebe ladili, predsieňové zostavy sú pre vás ideálnym riešením. Typická zostava v predsieni pozostáva z kombinácie skrine, komody, menšej skrinky s dvierkami, vešiakovej steny a zrkadla. Konkrétnu kombináciu predsieňovej zostavy si už potom zvolíte v závislosti od priestrannosti vašej predsiene.

zostava.png
 

Každý kus iný

Ak si chcete vyskladať predsieň podľa svojej vlastnej fantázie, do toho. Nezabudnite však na tri základné prvky, ktoré by v predsieni nemali chýbať: sedenie, vešiaková stena a zrkadlo.

Sedenie do predsiene má nielen pohodlné, ale najmä praktické využitie. V kombinácii skrinky na topánky so sedačkou, máte hneď dva v jednom - sedenie aj úložný priestor. Ale aj sedenie môže byť štýlové a ľahko sa môže stať dominantným prvkom v celej predsieni.

sedenie.png

Vešiaková stena má neoceniteľnú praktickú funkciu a nezaberie toľko miesta ako stojanový vešiak. Navyše je vhodným estetickým doplnkom do predsiene, ktorý dokáže krásne oživiť celý priestor. Aby ste dosiahli harmonický súlad farieb a prijemný pocit, odporúčame materiál a farbu vešiaka zladiť s priestorom, do ktorého ho chcete umiestniť. Na trhu v súčasnosti nájdete vešiakové steny z rôznych materiálov a v rôznych farebných prevedeniach. Vybrať si určite nebude problém.

convex-mirror-hallway-2.jpg

Keďže zrkadlá odrážajú svetlo okolo seba, predsieň vďaka tomu pôsobí jasnejším a mnohokrát aj väčším dojmom. Zrkadlo je navyše ideálnym dekoračným prvkom a povedzme si to úprimne - čo by to bola za predsieň bez zrkadla.
 

Zdroj: nabbi
Zdroj fotografií: nabbi