DOMOVBlog
Výber nábytku a doplnkov

6 krokov, ako vybrať ideálnu posteľ

V posteli strávime v priemere tretinu svojho života, preto by sme mali venovať rovnako veľkú pozornosť aj jej výberu. Kvalitný spánok je totiž dôležitý nielen pre naše zdravie. To, ako sa v noci vyspíte, sa odrazí na zvyšku vášho dňa. Na vašej nálade, ale aj na vašej produktivite v práci. Pozrite si preto nasledujúce kroky, ktoré vás navedú k výberu tej správnej postele.

pexels-photo-90317.jpeg
 

Vezmite do úvahy všetky technické aspekty postele

Ak posteľ neobjednávate online, vyskúšajte si ju. Pokojne si na ňu ľahnite, aby ste vedeli, či vám bude naozaj vyhovovať. Každý sme iný a jedna posteľ nemusí vyhovovať všetkým. Naše požiadavky pre podporu tela sa líšia v závislosti od našej váhy či výšky.

Ak ste sa rozhodli pre kúpu postele online, dobre si prečítajte technické parametre, aby ste nič dôležité neprehliadli.
 

Vyberajte posteľ spolu s partnerom

Ak žijete spolu s partnerom v jednej domácnosti, vyberajte aj posteľ spolu. Budete na nej ležať obaja, preto sa uistite, že bude dostatočne veľká a pohodlná pre vás oboch.

pexels-photo-57627.jpeg
 

Nezabudnite na veľkosť miestnosti

Vždy je nutné vziať do úvahy aj veľkosť spálne a tomu prispôsobiť veľkosť postele. V prípade, že je spálňa príliš malá, nepúšťajte sa do kúpy masívnej postele. Aby spálňa pôsobila harmonicky a vy ste sa v nej necítili stesnene, musíte zachovať okolo postele primeraný priestor.

pexels-photo-164595.jpeg
 

Úložný priestor navyše

Ak nemáte priestor pre veľkú šatníkovú skriňu alebo potrebujete viac úložného priestoru, vyberte si posteľ už so zabudovaným úložným priestorm. Je to výborné riešenie pre uskladnenie náhradných posteľných obliečok či uterákov.
 

Doprajte si dostatok priestoru na spanie

Aj keď žijete sami, neznamená to, že musíte mať jednolôžkovú posteľ. V dvojlôžkovej posteli budete mať viac priestoru a pohodlia. To isté platí, ak žijete s partnerom, ktorý má vo zvyku zabrať v posteli väčší priestor. Vtedy radšej investujte do tzv. “king-size” bed, čo je ešte o niečo väčšia posteľ než dvojlôžková.

pexels-photo-129062.jpeg
 

Dizajn je rovnako dôležitý

Nezabudnite, že vzhľad postele je rovnako dôležitý ako jej funkčnosť. V dnešnej dobe sú opäť veľmi IN  čelá postele, ktoré dokážu spálni dodať charakteristický štýl. Čelo postele si môžete vybrať z rôznych materiálov podľa vlastných preferencií - či už kovové, čalúnené alebo drevené.
 

Zdroj: nabbi
Fotografie: Pexels.com