DOMOVBlog
Výber nábytku a doplnkov

Ako si vybrať perfektnú sedačku

Vybrať si tú správnu sedačku znie úplne jednoducho, nie? Mnoho ľudí však nakoniec zistí, že je to oveľa väčší problém, než si na začiatku mysleli. Treba totiž zvážiť viac faktorov, než len farbu sedačky a to, aká je pohodlná. Spísali sme preto pár bodov, na ktoré by ste pri výbere sedačky nemali zabudnúť.
 

Veľkosť je dôležitá

Jednou z najväčších chýb, ktorých sa dopúšťame je, že si nakoniec vyberieme buď príliš veľkú alebo príliš malú sedačku s ohľadom na miestnosť, do ktorej ju chceme umiestniť. Obrovská rozkladacia sedačka so širokými ramenami do malej obývacej izby jednoducho nepatrí. Preto si pozorne zmerajte rozmery svojej izby, uistite sa, že aj s novou sedačkou budete mať dostatok priestoru na voľný pohyb a vezmite do úvahy aj výšku okna.

pexels-photo-89829.jpeg
 

Koža vs. látka vs. deti

Biele sedačky vyzerajú úžasne v showroome, druhá vec je, ako budú vyzerať po nálete malých detí, prípadne domácich miláčikov. Na druhej strane, koža sa veľmi ľahko a dobre čistí a je dobrou voľbou práve do rodiny s deťmi. Látkové sedačky však ponúkajú širšiu škálu farieb a vzorov - mali by však mať odnimateľné poťahy, ktoré sa dajú prať.

V tomto bode stojíte pred praktickou stránkou sedacej súpravy, preto je dobré zvážiť všetky pre a proti, aby ste naozaj kúpili to, čo vyhovuje vašim potrebám a potrebám vašej rodiny.

black-couch-furniture-living-room.jpg
 

Dizajn

V akom štýle je zariadená vaša obývačka? Je prudko moderná alebo ladená skôr do klasického elegantného štýlu? Pri výbere sedačky vezmite do úvahy aj nábytok, ktorý už v obývačke máte, prípadne, ktorý ešte len plánujete kúpiť. Dizajn sedačky môže totiž celú miestosť zjednotiť, ale aj úplne rozbiť.

pexels-photo-140982.jpeg
 

6 rýchlych tipov pri výbere sedačky

  1. Musí byť pohodlná: Pamätajte, že strávite hodiny sedením na tejto sedačke, preto jednou z najdôležitejších vecí je, aby bola naozaj pohodlná.
  2. Variabilná cesta: Ak ste v prenájme alebo sa častejšie sťahujete, zvážte či by pre vás neboli vhodnejšie napríklad dve menšie sedačky alebo modulárny štýl, ktorý sa dá ľahko prispôsobiť do akéhokoľvek nového priestoru.
  3. Nad zemou: Sedačky, ktoré majú vyššie nožičky a sú menej objemné - s úzkymi ramenami - dokážu vytvoriť ilúziu, že miestnosť je väčšia.
  4. Nezabudnite na podlahu: Pri výbere sedačky vezmite do úvahy aj farbu podlahy rovnako ako zvyšného nábytku v miestnosti.
  5. Neurálne farby: Sedačka v neutrálnych farbách s minimálnymi alebo žiadnymi vzormi sa hodí k väčšine dekoračných štýlov. neutrálne farby sú nadčasové, preto ju tiež nebudete musieť meniť zakaždým, keď sa bude meniť váš vkus.
  6. Dostanete to, za čo si zaplatíte: Jedna sedačka môže byť drahšia, než iné, ale zvážte, čo všetko v tej cene je. Radšej investujte trochu viac do kvality, aby vám sedačka vydržala dlhšie a nemuseli ste ju o rok znova meniť.
     

Zdroj: homestolove.com.au
Zdroj fotografií: pexels.com