DOMOVBlog
Rady a tipy

5 tipov na originálnu výzdobu vášho vianočného stola

Štedrovečerná večera je výnimočná udalosť. Ani nie tak preto, že sa koná na Štedrý večer, ale skôr preto, že je to príležitosť, kedy sa pri jednom stole stretáva celá rodina a priatelia. Aj tí, ktorí si bežne nepotrpia na elegantný zovňajšok, sa na Štedrý večer pekne upravia a vytiahnu sviatočné šaty. Je to totiž sviatok a sviatočne by mal vyzerať aj stôl, ku ktorému sadáme. A keďže nikde nie je napísane, že každý rok musí stôl vyzerať rovnako, pripravili sme pre vás pár tipov na jeho oživenie.
 

Sviečky a brusnice

Občas stačí naozaj málo. Napríklad päť sviečok v rôznych vianočných farbách a brusnice. Umiestnite sviečky na obdĺžnikový červený tanier alebo tácku a prázdny priestor vyplňte brusnicami. Dozdobte pár vetvičkami a získate jednoduchú, ale krásnu ozdobu na vianočný stôl.

sviecky_brusnice.jpg
 

Misa plná farieb

Vianoce sú aj o farbách. A nielen o červenej či zlatej. Vezmite striebornú misu a poukladajte do nej farebné vianočné ozdoby. Misu položte na podnos na koláče a prázdny priestor vyplňte borovicovými vetvičkami. Váš stôl sa rozžiari ako nikdy predtým. :)

misa_farieb.jpg
 

Iskra číreho skla

Vytvorte si krásny výzdobu s fľašami z číreho alebo ľahko tónovaného skla. Fľaštičky naplňte malými farebnými guľôčkami, pridajte vetvičku krušpána alebo inej zelene. Číre sklo so zeleňou ešte vyzdvihnú belosť a čistotu riadu a sviatočného obrusu.

sklenene_flase.jpg
 

Zamerajte sa na rodinu

Vyberte pár vašich najobľúbenejších rodinných fotografií a spravte z nich ústrednú ozdobu vianočného stola. Pripnite k sebe vždy dve fotografie, aby ste na ne videli bez ohľadu na to, kde budete sedieť. Umiestnite fotografie na stojan na tortu s použitím gélu alebo trochu hliny. Dozdobte vetvičkami.

rodina.jpg
 

Slávnostné tulipány

Kým tulipány sú zväčša považované za jarné kvety, ak sa vám ich podarí zohnať v zime, dokážu vytvoriť jedinečnú vianočnú atmosféru. Usporiadajte červené tulipány spolu s borovicovými konármi a akýmikoľvek bielymi bobuľami, aby ste dosiahli maximálny kontrast. Hotovú „kyticu“ vložte do kovovej nádoby a previažte bielou stuhou.

tulipany.jpg
 

Zdroj fotografií: midwestliving.com