DOMOVBlog
Zariaďovanie interiéru a exteriéru

6 rád pri zariaďovaní bytu s obmedzeným rozpočtom

To, že máte k dispozícii malý rozpočet neznamená, že si nemôžete zariadiť domov podľa svojich predstáv. Práve obmedzený rozpočet nás núti viac premýšľať nad tým, čo kupujeme a s konečným výsledkom môžeme byť oveľa viac spokojní, než keby sme nakupovali bez akýchkoľvek obmedzení.

Úprimne, drvivá väčšina z nás dnes operuje s okliešteným rozpočtom. To nám však nebráni, aby sme si vyberali krásne, kvalitné a nadčasové kúsky. Majte na pamäti našich šesť rád a zariaďovanie bytu či domu bude pre vás zábavou bez ohľadu na to, koľko peňazí máte na účte.
 

1. Určite si priority

Prvá vec, ktorú musíte urobiť, je zistiť, čo skutočne potrebujete a po čom “len” túžite. Dobré je začať zariaďovať byt najskôr tým, čo nevyhnutne potrebujete a až následne tým, čo vám robí radosť. Ideálne je to striedať. :)

Tiež by ste mali mať ujasnenú predstavu o vašom osobnom štýle. Uľahčí vám to budovanie vašej vlastnej zbierky nábytku. Nezabúdajte, že významným faktorom je veľkosť izby, do ktorej nábytok kupujete.

priority.jpg
 

2. Investujte do kvality

Z času na čas investujte do najkvalitnejšieho nábytku, aký si môžete dovoliť. Stále totiž platí, že kvalita predčí kvantitu a odráža sa to nielen na vzhľade, ale najmä na životnosti nábytku. Možno vám zariaďovanie bude trvať o niečo dlhšie, ale verte nám, že z naozaj kvalitných kúskov budete mať oveľa väčšiu radosť.

kvalita.jpg
 

3.Kombinujte s lacnejšími kúskami

Toto pravidlo je veľmi populárne aj v módnom dizajne. Kombinovanie drahých, dizajnových kúskov s cenovo dostupnejšími a neznačkovými, je veľmi trendy a zo svojho domova tak môžete vyčariť veľmi chic priestor.
 

4. Sledujte výpredaje

Niekto ich miluje, niekto, naopak, nenávidí. Faktom ale zostáva, že počas výpredajov sa dajú zohnať neuveriteľné veci – na oblečenie, aj do bytu. Každý obchodník máva pravidelné výpredaje – na konci roka, sezónne, pri rôznych významných príležitostiach. Sledujte ich a nenechajte si ujsť šancu kúpiť skvelé kúsky za vynikajúce ceny.

kombinovanie-1.jpg
 

5. Zostavujte svoju zbierku postupne

Nepokúšajte sa kúpiť všetok nábytok naraz. Doprajte si čas a kupujte jednotlivé kúsky postupne. Akonáhle si ujasníte svoj štýl a preferencie, pustite sa do pátrania po tých, ktoré vám budú vyhovovať po všetkých stránkach a po tých, do ktorých sa bezhlavo zamilujete.
 

6. Držte sa ďalej od výstrelkov

Ak chcete zariadiť svoj domov nadčasovo a za rozumnú cenu, potom ruky preč od zbytočných výstrelkov. Nekupujte si štýlový nábytok, ktorý je hitom dneška, ale ktorý absolútne nemilujete. Nábytok bude aj o niekoľko rokov stále s vami, ale jeho štýlovosť bude už dávno fuč. Vyberajte si radšej štýl a farby, ktoré vás budú tešiť dnes aj o niekoľko rokov stále rovnako.
vystrelky.jpg
 

Zdroj fotografií: housebeautiful.com, pinterest.com