DOMOVBlog
Rady a tipy

10 jednoduchých feng shui tipov na vylepšenie vášho domova

Určite ste už počuli o filozofii feng shui? Ak nie, tak vám len v skratke vysvetlíme, že ide o komplexný súbor vedomostí, ktorý sa zameriava na prácu s energiou. Podľa feng shui existuje príliš agresívna energia (tzv. sha chi) a slabá energia (si chi). Cieľom je nájsť rovnováhu medzi týmito dvoma energiami a zabezpečiť zdravie a šťastie ľudí prostredníctvom harmonického prostredia.

Napríklad umiestnením niektorých objektov vo vašom domove v rôznych pozíciách môžete manipulovať tokom energie tak, že zlepšíte každý aspekt svojho života – zdravie, finančnú situáciu, vzťahy či kariéru. Či už princípom feng shui a ich vplyvom na život človeka veríte alebo nie, rozhodne sú zaujímavé. Preto vám dnes prinášame 10 tipov, ako sa dá práve pomocou feng shui vylepšiť každý interiér.
 

1. Udržujte čistý vchod

Vchodové dvere sú považované za miesto, kadiaľ sa chi dostáva dovnútra. Okolo vstupu do bytu by tak nemali byť žiadne veci navyše alebo neporiadok. K vchodovým dverám neumiestňujte žiadny stolík či rastliny.
 

2. Opravte všetko, čo je rozbité

Podľa feng shui, má každá rozbitá vec vo vnútornom priestore veľký vplyv na úzkosti či frustráciu jeho obyvateľa. Preto majte pánty vždy naolejované, uistite sa, že všetky zámky dobre fungujú a že dvere nepoškrabú podlahu pri ich otváraní a zatváraní.
 

3. Umiestnite posteľ do „silnej pozície“

Najlepšie miesto pre vašu posteľ je v krajnom rohu miestnosti, odkiaľ môžete vidieť na dvere aj keď si ľahnete. To z vás urobí pána priestoru, čo vedie k silnejšiemu a kontrolovanému pohľadu na život.

pic_2.jpg
Zdroj: idesigni.co.uk
 

4. Do haly umiestnite knižnicu

Knižnica naplnená knihami by mala byť vidieť od vchodových dverí, ale nemala by ich blokovať. Prúdiaca energia sa stretne s materiálom, v tomto prípade s knihami a podporí tak vaše učenie.
 

5. Nezabudnite sklápať dosku od vašej toalety

Otvorená toaleta vraj podporuje únik peňazí z vrecka obyvateľa domu.  A to predsa nechce riskovať nikto. :)
 

6. Do spálne si dajte kvety

Umiestnením troch rastlín do vašej spálne výrazne zvýšite romantiku vo svojom živote. Romantiku vraj ešte viac posilňujú rastliny s ružovými kvetmi.

fengshui_bedside_gal.jpg

Zdroj: realsimple.com
 

7. Dajte svojej kariére nový impulz lepším umiestnením stola

V kancelárií by mal byť stôl oproti dverám, ale z opačného rohu miestnosti.  Ak to nie je možné, použite zrkadlo tak, aby vám umožňovalo vidieť, kto vchádza dnu. Ak tak urobíte, stanete sa víťazom a skvelé pracovné príležitosti vás neminú. :)
 

8. Nechajte závesy roztiahnuté

Pravidelne tiež otvárajte okná dokorán. Prirodzené svetlo a čerstvý vzduch sú základom pre tú správnu energiu. Rastliny a pravidelné vetranie takisto pomôže vyčistiť vzduch.
 

9. Zamerajte sa na váš pocit z kúpeľne, kuchyne a spálne

Tieto tri miestnosti sú vo feng shui považované za ústrednú trojicu – ak sa vám podarí zharmonizovať energie v týchto troch miestnostiach, pozitívny tok energie vo zvyšku priestoru už bude veľmi ľahké vytvoriť.

fengshui_bedroom_gal.jpg

Zdroj: realsimple.com
 

10. Využívajte vodu

Voda zvyšuje tok energie. Neznamená to, že máte nechať otvorené všetky kohútiky, ale zvážte pridanie malých fontán do uzavretých priestorov.