DOMOVBlog
Zariaďovanie interiéru a exteriéru

5 chýb, ktorých sa dopúšťame pri zariaďovaní interiéru

Robíme to všetci. Pustíme sa do zariaďovania nášho domova, kancelárie alebo iného interiéru a občas jednoducho pozabudneme na niektoré pravidlá interiérového dizajnu. Poďme si pripomenúť základné chyby, ktorých sa dopúšťame, aby sme sa im nabudúce vyhli.
 

1. Príliš veľa nábytku v jednej izbe

Vieme, že všetok ten pekný nábytok jednoducho chcete mať, ale nezabudnite, že každá miestnosť má svoje limity. V preplnenej izbe sa nikdy nebudete cítiť dobre, nebudete sa v nej môcť pohodlne pohybovať a nakoniec vám všetky tie pekné kúsky budú liezť na nervy. Odoberte preto jeden, dva a uvidíte, čo to s miestnosťou urobí. Nezabudnite, že aj izba potrebuje dýchať. A že menej je niekedy viac.

vela-nabytku.jpg
 

2. Snaha vtesnať do miestnosti niečo, čo tam nepatrí

Je to ako s malými džínsami. Síce veľmi chcete, ale jednoducho vám nesadnú. Aj miestnosť, ktorú zariaďujete môže mať také svoje „džínsy“. Či už je to príliš veľký alebo, naopak, príliš malý nábytok, pred jeho kúpou si miestnosť dobre zmerajte. Tomuto problému sa tak jednoducho vyhnete.
 

3. Zlé osvetlenie

Osvetlenie je kľúčové. Vždy. Každý priestor by mal mať toľko prirodzeného svetla, koľko je možné. Neblokujte prírodné zdroje svetla zle umiestnenými závesmi či záclonami. Okrem toho by ste mali mať viac ako jeden zdroj svetla v každej miestnosti. K ústrednej lampe pridajte ďalšie menšie, stolové, či stojacie.

zle-osvetlenie.jpg
 

4. Preceňovanie rozpočtu

Nebuďte príliš hrrr. Nenakupujte bezhlavo všetko, čo vidíte a neutrácajte zbytočne príliš veľa. Hovorí sa, že by ste mali kupovať to najlepšie, čo si môžete dovoliť dnes, nie, čo si myslíte, že si budete môcť dovoliť zajtra. Vytvorte si svoj rozpočet a držte sa ho. Najlepšie zariadený interiér je aj tak ten, ktorý sa zariaďuje postupne.

rozpocet.jpg
 

5. Všetok nábytok pri stene

Áno, vieme, že kedysi sa ten nábytok k stenám jednoducho dával, ale dnes je všetko inak. Predstavte si, že chcete v miestnosti vytvoriť zo svojho nábytku aký malý intímny ostrovček, na ktorom budete môcť so svojou rodinou a priateľmi pohodlne konverzovať, oslavovať, pohybovať sa okolo a pomedzi neho. Vytvárate malú scénu. Neznamená to, že žiadny nábytok nemôže byť pri stene, len ho tam nedávajte všetok.

nabytok-pri-stene.jpg
 

Zdroj fotografií: freshome.com