DOMOVBlog
Výber nábytku a doplnkov

Ako vybrať perfektné kreslo

Každý interiérový dizajnér dobre vie, že vybrať perfektné kreslo môže byť celkom problém. Používa sa ako výrazný akcent, ale môže byť aj ústredným bodom celej obývacej izby. Preto by kreslo malo dokonale dopĺňať štýl vášho nábytku bez toho, aby ste museli robiť kompromisy napríklad pri jeho komfortnosti.

V súčasnosti je na trhu navyše toľko možností výberu, že môže byť ťažké zistiť, kde vôbec začať. Dali sme preto dokopy tri základné body, aby sme vám výber vášho vysnívaného kresla čo najviac zjednodušili.

pexels-photo-29910.jpg
 

Štýl

Áno, opakujeme to stále znova. Je ale naozaj dôležité vedieť, aký štýl kresla chcete ešte predtým, než ho vôbec začnete hľadať. Túžite viac po tradičnom štýle či po modernejšom? Láka vás škandinávsky dizajn alebo napríklad niečo z polovice minulého storočia? Hľadáte mäkké, pohodlné kreslo, v ktorom si pri okne budete čítať alebo niečo viac dominantné, čo upúta na prvý pohľad? Odpovede na tieto otázky vám pomôžu zúžiť výber a pomôžu vám nájsť kreslo, ktoré je pre vás to pravé.

tj8x4ocq5je-annie-spratt.jpg
 

Veľkosť

Predtým, než začnete premýšľať o veľkosti kresla, určite si, kde by malo byť umiestnené. Je totiž rozdiel, či hľadáte kreslo na dlhé zimné večery pri krbe alebo kreslo ako doplnok do spálne. Tak isto je rozdiel, či má byť kreslo súčasťou vášho spoločenského priestoru a slúžiť pre hostí, alebo len na vyplnenie priestoru, napríklad v hale.

design-interior-plant-lamps-73382.jpeg

Vezmite do úvahy všetky tieto faktory a nezabudnite aj na nábytok, ktorý už v interiéri máte. Nechcete predsa, aby vaše miestnosti pôsobili preplnené a aby sa v nich nedalo hýbať.
 

Materiál

Naozaj kvalitné kreslo by vám malo vydržať dlhé roky. Záleží to však aj od poťahu, respektíve od materiálu, z akého bude kreslo vyrobené. Pri výbere materiálu vezmite do úvahy najmä svoj životný štýl. Ak máte domáce zvieratá alebo malé deti, potom zamatové kreslo nebude práve najpraktickejšou voľbou. Zatiaľ čo bezdetnené páry, singles či ľudia, ktorým už ratolesti z domu odišli, si pokojne môžu dovoliť kreslá z luxusnej kože a mäkkej bavlny.

Nezabudnite do výberu zahrnúť aj svoj osobný vkus - ak máte radi výrazné farby, nie je nič jednoduchšie ako urobiť z kresla ústredný farebný prvok vašej obývacej izby.
 

Zdroj fotografií: pexels.com