DOMOVBlog
Výber nábytku a doplnkov

Čoho sa držať pri výbere záhradného nábytku?

Spolu s letom a stúpajúcimi teplotami mnohí z nás riešia, ako si upraviť svoje záhrady, terasy či verandy tak, aby sme mohli čo najviac voľných chvíľ tráviť vonku a vychutnávať si pekné počasie. Ak si nie ste istí, aký záhradný nábytok si vybrať a čoho sa pri jeho výbere držať, prečítajte si dnešný blog. Dali sme pre vás dokopy štyri základné body, ktoré vám celý proces určite uľahčia.
 

Čisté a jednoduché

Zamerajte sa na čisté a jednoduché línie. Práve tie sú veľmi trendy aj tento rok. Ich charakteristickým prvkom je použitie kovov alebo kovových povrchov ako reflektovanie životného štýlu, ktorý žijeme. Ak ich skombinujete napríklad s drevom, vyhnete sa zároveň tomu, že priestor bude pôsobiť chladne.

ciste-linie.jpg
 

Nezabudnite na hostí

Pri výbere záhradného nábytku treba myslieť aj na to, že ho v konečnom dôsledku nevyberáte len pre seba, ale aj pre prípadných hostí – rodinu, priateľov či známych, ktorí sa môžu kedykoľvek zataviť na kus reči, večeru alebo drink. Ak máte veľkú záhradu, určite do nej zakomponujte veľký stôl, ktorý sa automaticky stane ústredným bodom všetkého diania, pretože ľudia majú jednoducho tendenciu združovať sa.

hostia.jpg
Naopak, ak potrebujete priestorom šetriť, vyriešiť to môžete modulovým nábytkom. Dnes už je na výber množstvo skvelých rozkladacích stolov, ktoré sa dajú upraviť podľa aktuálnej potreby.
 

Farebnosť

Čo sa týka exteriéru, stále vo farbách stále prevažujú neutrálne tóny – so sivou na čele, ako pravdepodobne najteplejšou zo všetkých neutrálnych farieb. Pridaním jasných farieb a dizajnových vzorov však získate celkom jednoduchý a pomerne lacný spôsob ako oživiť aj vonkajší priestor. Populárna je modrá, oranžová aj žltá.

farebnost.jpg
 

Kúsok vášho „ja“

Nezabudnite, že zariaďovaní či rekonštruovaní ktorejkoľvek časti vášho domu, máte možnosť splniť si najmä svoje sny a predstavy. Myslite preto na to, čo sa páči vám, ako by ste si to celé predstavovali a dajte do toho kúsok zo seba. Chcete mať okolo záhradného stola látkové taburetky, chcete si na terasu postaviť komodu či retro lampu?  Žiadny problém. Trendy sú na to, aby určili smer, nie sú však sväté.

kusok-ja.jpg
 

Zdroj: furnituretoday.com
Zdroj fotografií: housebeautiful.com