DOMOVBlog
Inšpirácie

Modrá farba – horúci trend v interiérovom dizajne

Vybrať si správny farebný odtieň, ktorý bude vo vašom byte či dome dominovať, nie je vždy jednoduchá úloha. Musí to byť farba, ktorú milujete, odtieň, ktorý sa bude dať aj v budúcnosti kombinovať s doplnkami či ozdobami. No a napokon by to mala byť farba, ktorá vyzerá dobre, v ktorejkoľvek miestnosti, v ktorúkoľvek dennú dobu. Nám z toho jednoznačne vyšla modrá a interiéroví dizajnéri sú s nami zajedno. Modrá farba a jej rôzne odtiene sú veľký hit!
 

Bielo – modrá

Kombinácia bielej a modrej farby prináša do tejto tradičnej kúpeľne pocit pokoja a akýsi nádych pobrežia. Možno je to modrými vzorovanými kachličkami, možno bielymi stenami, ktoré kúpeľňu zároveň zväčšujú. Faktom ostáva, že kombináciou bielo - modrá nikdy nič nepokazíte.

bielo-modra.jpeg
 

Modrý ostrov

Ak máte veľkú kuchyňu a uvažujete nad kuchynským ostrovčekom, porozmýšľajte nad jeho vintage verziou v bledo modrej farbe. Stane sa neprehliadnuteľným, ústredným bodom celej miestnosti a zároveň ju krásne oživí.

modry-ostrov.jpeg
 

K oranžovej

Vedeli ste, že modrá sa výborne hodí k oranžovej farbe? Samozrejme, mal by to byť bledomodrý odtieň. Ak však chcete oživiť napríklad obývačku, kombinácia týchto dvoch farieb je ideálna.

k-oranzovej.jpeg
 

Pre dobrý spánok

Modrá je síce považovaná za chladnú farbu, ak ju však dobre skombinujete, upokojí vás. Zvoľte ju ako dominantný akcent v spálni, skombinujte s krémovou posteľnou bielizňou a kobercom a uvidíte, ako sladko sa vám bude zaspávať.

pre-dobry-spanok.jpeg
 

Zdroj fotografií: hgtv.com