DOMOVBlog
Zariaďovanie interiéru a exteriéru

6 spôsobov, ako knižnicou oživíte každý priestor

„Kniha je zrkadlom duše.“

                Virginia Wolf
 

Sme presvedčení, že knižnica je niečo, čo by mal mať doma každý. Je to miesto plné vašich obľúbených príbehov, miesto, pri ktorom sa môžete kedykoľvek pristaviť a preniesť sa do iného sveta. Knižnica dodáva interiéru špecifickú atmosféru a každému domovu teplo a útulnosť. Farby kníh tiež dokážu vniesť do priestoru zaujímavý a teplý vzhľad. Preto ak máte doma vysokú stenu, využite ju na postavenie veľkej knižnice. Nebudete ľutovať.
 

Pridajte zrkadlá

Ak chcete dodať miestnosti hĺbku, postavte do nej knižnicu tak, že pozdĺž jej zadnej steny budú zrkadlá. Nielen, že to vytvorí zaujímavý efekt, ale miestnosť sa navyše opticky zväčší.

so-zrakdlami.jpg
 

Kúsok umeleckého diela

Kto povedal, že obrazy musia visieť len na stene? Skúste svoju obľúbenú maľbu zavesiť na knižnicu a aj z nej samotnej sa razom stane umelecké dielo, ktoré upúta pozornosť každého návštevníka.

s-malbami.jpg
 

Použite tapetu

Jednoduchý spôsob, ako oživiť nielen knižnicu, ale aj miestnosť, je aplikovať na zadnú stranu knižnice výraznú tapetu. Výhodou je, že ju môžete obmieňať podľa nálady.

s-tapetou.jpg
 

Tak trochu iná knižnica

Ak vám klasická knižnica príde nudná, skúste to inak. Táto čierna cik-cakovitá knižnica navrhnutá americkou dizajnérkou Kelly Wearstler vytvára v kombinácii so žltým nábytkom dokonalý kontrast. Nechajte sa inšpirovať.

cik-cak-kniznica.jpg
 

Malý kútik na relax

Vytvorte si doma svoj malý kútik, kde sa môžete schúliť a zrelaxovať. Stačí knižnica, obľúbená pohovka a dobré svetlo.

citatelsky-kutik.jpg
 

Multifunkčné využitie

My Slováci si vo všeobecnosti radi vystavujeme rôzne sošky, fotografie či pamiatky z ciest. Knižnica je na to ako stvorená. Nikde predsa nie je napísané, že musí byť len plná kníh. Oživte ju svojimi obľúbenými drobnosťami a oživíte tak celú miestnosť.

multi-vyuzitie.jpg
 

Zdroj fotografií: housebeautiful.com