DOMOVBlog
Čítanie na voľný čas

Na čo treba v roku 2017 radšej zabudnúť

Minulý týždeň sme si povedali, aké trendy si pre nás interiéroví dizajnéri pripravili na budúci rok. A nie je toho málo. Tešiť sa môžeme na také materiály, akým je napríklad korok či tmavozelenú farbu, ktorá doslova vyžaruje luxus a eleganciu. Zároveň je však aj veľa vecí, s ktorými sa dizajnéri pre budúci rok rozlúčili. Ktoré to sú, si povieme v dnešnom blogu.
 

1. Meď

Takmer všetci odborníci sa zhodli na tom, že meď a ružové zlato budú v roku 2017 mimo hru. Zatiaľ však netreba panikáriť. Ak ste si zvykli na teplé kovy ako sú práve meď, mosadz či ružové zlato, ešte stále ostávajú trendy pre jeseň a zimu 2016. S nástupom jari a leta 2017 sa však od tohto mimoriadne lešteného vzhľadu budeme odkláňať a nahradí ho trochu priemyselnejšia estetika, napríklad v podobe čiernej ocele.

Med.jpg
 

2. Mramor

Tu nás síce trochu bolí srdce, lebo mramor milujeme, ale podľa predpovede odborníkov môžeme na trhu s bytovými doplnkami čoskoro očakávať prudký pokles o všetko, čo je vyrobené práve z mramoru. Nahradiť ho majú surové, zemité textúry ako sú drevo, hlina či rôzne prútia.

mramor.jpg
 

3. Umelecké diela s citátmi

Obrazy a plagáty s citátmi či motivačnými výrokmi boli dlho veľkým hitom. Vešali sme si ich do všetkých izieb, do kancelárií, usmievali sa na nás dokonca aj v ordináciách lekárov. Je to logické – dobrý citát dokáže povzbudiť, rozosmiať či dokonca motivovať a keď je navyše „zabalený“ v peknom ráme, stáva sa z neho dokonalý interiérový doplnok. Obrazmi s citátmi však odzvonilo a budúci rok si budeme musieť nájsť iný, rovnako milý, doplnok.

obraz_s_citatom.jpg
 

4. Otvorené priestory

Tak veľmi sme celý obytný priestor pootvárali, zbavovali sa všetkých nepotrebných priečok až sme napokon zistili, že väčšina z nás má tak trochu problém s akustikou a sem-tam nám aj prekážajú pachy z kuchyne a podobne. A práve preto sa postupne začína riešiť, ako sa vrátiť takým obytným priestorom, ktoré svojím rozvrhnutím poskytujú dostatok otvoreného priestoru, ale aj súkromných zón.

otvorene_priestory.JPG
 

Zdroj: https://www.domain.com.au