DOMOVBlog
Inšpirácie

Hojdacia sieť v interiéri? Prečo nie!

Aj keď sme zvyknutí vídať hojdacie siete väčšinou v záhradách či na terasách, veľmi dobre vedia poslúžiť aj v interiéri. Tradičné siete sú vyrábané z pletených lán, zo sietí, ktoré sú vyrobené z tkanín, prípadne z kožušiny, sa však môže stať neuveriteľný kus nábytku vo vašom dome či väčšom byte.

Hojdacia sieť je ideálna na relaxáciu, čítanie alebo krátky poobedňajší šlofíček. Ak sa bojíte, že na ňu doma nemáte dostatok priestoru, existuje aj alternatíva – závesná stolička. Je oveľa skladnejšia, ale rovnako pohodlná.
 

Vyberte správne miesto

Ako sme už spomínali, hojdacia sieť zaberie pomerne veľa priestoru, preto je dôležité vybrať správne miesto, kam ju zavesíte. Vyhnite sa stredu miestnosti, aby ste miestnosť opticky nezmenšili. Naopak, závesné kreslo môžete umiestniť v podstate kamkoľvek.

miesto.jpg
 

Materiál a farba

Pri výbere hojdacej siete do vášho interiéru dbajte najmä na kvalitný materiál a pohodlie. Farba Siete je takisto dôležitá, pretože v konečnom dôsledku bude dotvárať celkovú farebnú schému miestnosti.

material_farba.jpg
 

Nebojte sa experimentovať

Dnes je dovolené takmer všetko. A hojdacia sieť dokáže v každej miestnosti vyčarovať jedinečnú atmosféru – nemusí to byť len obývačka či knižnica. Veľmi dobre sa hodí napríklad do domácej pracovne či dokonca do spálne.

experiment.jpg
experiment2.jpg
 

Závesné stoličky

Dokonalou alternatívou k hojacej sieti je závesná stolička. Šetrí priestor, môžete ju umiestniť takmer kamkoľvek a na pohodlí nič nestratíte. Ich výhodou naopak je, že do interiéru sa vám ich zmestí hneď niekoľko.

zavesna_stolicka.jpg
 

Zdroj fotografií: interiorlife.com