DOMOVBlog
Čítanie na voľný čas

Ako sa z malého kusu nábytku stal veľký dizajnový hit

Ak premýšľate, čím oživiť váš interiér tak, aby ste zároveň získali trochu úložného priestoru navyše, stavte na komodu. Tomuto kusu nábytku sa kedysi každý oblúkom vyhýbal. Pri slove “komoda” sme si totiž predstavili staré, drevené skrinky na nožičkách po starých rodičoch, čo bolo pred niekoľkými rokmi všetko, len nie IN. Dnes je ale iná doba, komoda je opäť na vrchole slávy a ak máte nejakú po starých rodičoch, máte body k dobru.

vintage-chest-of-drawers-600x520.jpg
Komoda ako taká vznikla z truhlice, ktorú poznali už staroveké národy. Na začiatku obsahovala tri veľké zásuvky, ktoré umožňovali prehladne uschovávať najmä posteľnú bielizeň. Dostala preto názov aj šifonier či bielizník.

CLEVER.JPG
Pôvodná verzia mala pozlátené prvky a často aj zrkadlo, čím pripomínala toaletný stolík. V dnešnej dobe sa na trhu môžeme stretnúť so širokou ponukou komôd rôznych typov, rozmerov ale aj materiálových prevedení.

theme-low-angle-furniture-window-83241.jpeg
 

Pri výbere komody preto odporúčame riadiť sa týmito tromi základnými bodmi:

  • myslite na farebné zladenie a dizajnový súlad s nábytkom, ktorý už máte vo svojej domácnosti
  • nezabúdajte na použité materiály a povrchovú úpravu
  • dôležitým faktorom sú aj rozmery komody, jej tvar a vhodné umiestnenie v priesto

Je ideálna nielen do obývacej miestnosti, ale do spálne, do detskej izby či do jedálne. Niektorí ľudia si obľúbili menšie komody aj v kúpeľniach - na to však, samozrejme, potrebujete dostatočné priestorové možnosti.

230609695.jpg
Práve komoda môže byť tým kusom nábytku, ktorý bude vo vašom interiéri hrať rolu “výrazného prvku”.  V tom prípade ju stačí umiestniť tak, aby bola na očiach a zvoliť výraznejšie farby. nezabudnite, že ak máte v miestnosti jeden takýto výrazný prvok, ostatné kusy nábytku by ste už mali voliť v miernejších tónoch. Komoda však neplní len dizajnovú, ale aj praktickú funkciu. Do komody dokážete uložiť veľké množstvo oblečenia, posteľnej bielizne či uterákov, čo sa vždy ukáže ako veľká pomoc.
 

Zdroj fotografií: pexels.com, nabbi.sk