DOMOVBlog
Inšpirácie

Pripravte svoj domov na leto

Vonku je stále teplejšie a teplejšie a je teda pomaly čas pripraviť na prichádzajúce leto nielen seba, ale aj priestor, v ktorom bývate. Treba odstrániť ťažké tkaniny, zimné farby nahradiť sviežejšími letnými a presvetliť miestnosti najviac, ako sa len dá.

Aj tento rok prevažuje čistý škandinávsky štýl. To je dobre, lebo jeho základnou farbou je biela a tá je skvelým základom pre každú miestnosť. Ak k nej nakombinujete pastelové farby, ktoré budú toto leto veľmi populárne, máte vyhraté. Poďme ale miestnosť po miestnosti.
 

Obývacia izba

Áno, vieme. Opakujeme to dosť často, ale máme pocit, že dobré veci treba pripomínať. Preto nezabudnite, že „v jednoduchosti je krása“! V interiérovom dizajne to platí dvojnásobne. Vymaľujte obývačku na bielo a doplňte pastelovými farbami – stále bude krásne svetlá a nebude studená. Ak k tomu pridáte doplnky v žiarivých letných farbách, stane sa vašou najobľúbenejšou miestnosťou.

obyvacka.jpg
 

Spálňa

Biele steny doplňte drevenými prvkami a zelenými rastlinami. Pokojne si na podlahu dajte tmavý koberec, čím mäkší, tým lepšie. Nezabudnite na veľa, veľa vankúšov, pastelové dekorácie a máte hotovo. A keby ste naozaj chceli investovať alebo mali doma šikovného stolára, tak posteľ na obrázku je tohtoročnou letnou vychytávkou. :)

spalna-1.jpg
 

Detská izba

Detská izba by mala byť veselá a útulná bez ohľadu na ročné obdobie. Keď už nám ale ide to leto, pridajte deťom do izby čo najviac kreatívnych dekorácií v žiarivých farbách – rozveselí ich to hneď po zobudení. A keďže čoraz viac času budú tráviť hrou na zemi (hlavne tie menšie), nezabudnite na mäkký koberec a vankúše.

detska_izba.jpg
 

Kúpeľňa

S kúpeľnou je to trochu zložitejšie – prerábať kúpeľňu je veľká investícia a väčšinou sa do nej púšťame len raz za pár rokov. Povedzme si ale, aké sú tohtoročné trendy. Samozrejme, pastelové farby, ale napríklad už v kombinácii so sivou farbou – sivá podlaha, sivý strop. Dominantným trendom pre tohtoročné leto je aj mramor, lebo vytvára dojem luxusu.

Ak však neplánujete žiadnu veľkú „prerábku“, odporúčame oživiť kúpeľňu doplnkami. Pridajte pár žltých uterákov, rastliny, na podlahu huňatý protišmykový koberček v bielej. Riaďte sa tým, v akom štýle máte svoju kúpeľňu, ale vhodne zvolenými doplnkami dokážete oživiť každý priestor.

kupelna.jpg kupelna1.jpg
 

Kuchyňa

S kuchyňou je to podobné ako s kúpeľňou. Nemusíte hneď meniť celú linku, aby ste sa v nej cítili viac letne. Môžete však napríklad vymeniť obitý riad za nový v pastelových farbách, pridať pár drevených doplnkov a rastlín. A ak rozmýšľate nad novou chladničkou, veľkým hitom sú retro chladničky!

kuchyna.png
 

Zdroj fotografií: makingworldbeautiful.com