DOMOVBlog
Čítanie na voľný čas

Farby, ktoré nikdy nevyjdú z módy

Každá sezóna so sebou prináša nové trendy v interiérovom dizajne, nové farebné kombinácie, nové interiérové doplnky. Je však pár vecí, ktoré nikdy nevyjdú z módy. Môžete sa na ne spoľahnúť a vďaka ich nadčasovosti ich môžete každú sezónu kombinovať s aktuálnymi trendami. Dnes si povieme o nadčasových farbách. Sú to základné farby, ktoré jednoducho budú vždy IN, preto s nimi nemôžete nikdy nič pokaziť.
 

Biela

Biela farba je absolútny základ. Symbolizuje čistotu a ľahkosť a ak sa rozhodnete, že chcete mať vo svojom dome či byte len biele steny, nikto vám nebude nič vyčítať. Biela sa dá navyše krásne kombinovať s inými farbami. A ak si ulietavate na monochromatickosti, máme pre vás dobrú správu. Tón v tóne je ďalšia nadčasová vec, preto k bielym stenám pokojne pridajte pár kusov bieleho nábytku.

biela.jpg
 

Čierna

Hovorí sa síce, že s čiernou farbou by sa v interiéroch malo narábať veľmi opatrne, ale my tvrdíme, že po konzultácií s odborníkom sa dajú aj čiernou farbou dokázať zázraky. Navyše je to farba, ktorá sa vďaka svojej neutrálnosti vyskytuje v mnohých farebných kombináciách. Čierno - biela kombinácia je nesmrteľná a rovnako je na tom aj kombinácia biela - čierna - červená. Táto trojkombinácia dvoch neutrálnych a jednej výraznej farby dokáže vytvoriť v miestnosti rôzne druhy nálad a zároveň jej dodať veľmi moderný dizajn.

cierna.jpg
 

Modrá

Modrá je jvďaka svojim odtieňom jednou z najkrajších farieb. Od pastelovej modrej cez tyryksovú až po námornícku modrú. Skúste skombinovať modrú vo farbe oceánu spolu so striebristo-sivou a úspech je zaručený. Obe farby sa radia do kategórie chladných, preto nevytvárajú taký silný kontrast.

modra.jpg
 

Pastelové farby

Ak máte radi jemné tóny, pastelové farby sú presne pre vás. Nielen že upokojujú, ale ak ich správne skombinujete, nemusíte si robiť starosti so žiadnymi inými trendami. Či už máte radi svetlo ružovú, zelenú alebo modrú, hľadajte vždy pastelové farby so sivým podtónom. Vďaka tomu budú pôosobiť neutrálnejšie. Potom ich skombinujte so žiarivo bielou a je to.

pastelové.jpg
 

Zdroj fotografií: unsplash.com