DOMOVBlog
Inšpirácie

Jesenné dekorácie vo vašom dome

Aj vy zbožňujete jeseň tak ako my? Nádherné farby prírody, vône, gaštany, tekvice, večery pod dekou s horúcim čajom v ruke... Práve jeseň je skvelé obdobie, z ktorého môžete ťažiť aj čo sa týka vášho domova. Vyberte sa na prechádzku do prírody a uvidíte, že okolo vás sa nachádza neskutočné množstvo vecí, ktorými môžete dodať svojmu domovu jesenný nádych.

Autumn-Decor.jpg

Zdroj: freshhome.com
 

Jeseň na vašom stole

Jesenné dekorácie by na jedálenskom stole nemali chýbať. Dodajú interiéru útulnú atmosféru a spríjemnia všetky spoločné obedy či večere. Či už inklinujete k menej alebo viac formálnemu štýlu, vyberajte farby, ktoré odrážajú nielen aktuálnu sezónu, ale aj vašu domácnosť. Vyhrať sa tu môžete naozaj do sýtosti. Použite červené a žlté jablká, gaštany, sviečky a vaše stolovanie dostane hneď iný nádych. Ak chcete podtrhnúť formálny tón, použite obrus s jesennými motívmi.
 

Predná veranda plná tekvíc

Toto sa týka najmä tých, ktorí žijú v rodinnom dome alebo si chcú vyzdobiť svoju víkendovú chatku. Predná veranda je ideálne miesto, kde začať. Tekvice každého druhu a veľkosti, prútené košíky, lampáš... Aj vy sa už vidíte, ako si vychutnávate posledné slnečné lúče? Mimochodom, veľa z jesenných dekorácií sa dá využiť aj na balkóne v bytovom dome. Ale vzhľadom na obmedzený priestor sa radšej riaďte heslom – menej je niekedy viac.

fall-porch-door.jpg
Zdroj: freshhome.com
 

Zima prichádza – vytiahnite deky

Vonku sa teplota pomaly, ale isto znižuje a deky sú skvelé nielen na zahriatie, ale veľmi dobre poslúžia aj ako dekorácie v obývačke. Vytiahnite deky v jesenných a zemitých odtieňoch a doslova ich „pohoďte“ na sedačku a kreslá. Pokojne si do obývačky postavte prútený kôš plný diek. Nikdy neviete, kedy k vám prídu nečakaní hostia! :)
 

Každá izba si zaslúži individuálnu pozornosť

Pridajte farby jesene do každej izby v dome. V spálni vymeňte vankúše, koberčeky a posteľnú bielizeň, v kúpeľni zase uteráky za také, ktoré vám svojou farbou budú pripomínať práve jeseň. O jedálenskom stole sme si už hovorili, ale kuchyňu môžete oživiť aj tak, že si na kraj kuchynského pultu  zoskupíte malé tekvice.

fall-bedroom.jpg
Zdroj: freshhome.com