DOMOVBlog
Rady a tipy

5 jednoduchých a lacných trikov, ako vylepšiť kuchyňu

V niektorých domácnostiach je kuchyňa dôležitejšou miestnosťou než napríklad obývačka. Často dokonca zastáva funkciu spoločenskej miestnosti. Rodina sa v nej stretáva pri spoločných obedoch či večerách, preberajú sa v nej rôzne rodinné záležitosti, maminy – kamošky v nej kávičkujú, lebo je to menej formálne než sedieť v obývačke a deti robia maminám spoločnosť pri varení, lebo sa im vždy niečo dobré ujde.

Aj preto nám tak veľmi záleží, aby sme sa v kuchyni cítili dobre. Aby sa nám páčila už na prvý pohľad. Ak by ste radi svoju kuchyňu vylepšili, máme pre vás pár jednoduchých a finančne nenáročných tipov, ako na to. Niekedy totiž stačí naozaj málo, aby ste dokázali oživiť akýkoľvek priestor.
 

1. Geometrické vzory zas a znova

Geometrické vzory sú tento rok veľmi populárne a ešte chvíľu pri nich ostaneme. Ak ste skôr vyznávačmi jednoduchých a čistých línií, fandíme vám. Občas však nejaký ten vzor neuškodí. Práve naopak. Ak ho zasadíte rozumne a s mierou, napríklad na zadnú stenu kuchynskej linky, môžete tak dokonale oživiť celú kuchyňu. A to pomerne jednoducho a lacno.

sink-1335476_1280.jpg
 

2. Pohodlnejší jedálenský kút

Pamätáte si ešte na tie kuchynské lavice, ktoré drvivá väčšina z nás mala kedysi doma? Ak chcete svoju kuchyňu oživiť, pokojne sa k nim vráťte. Spravte si naozaj pohodlný jedálenský kút – využiť môžete aj obľúbené palety a veľa, veľa vankúšov. Predstavivosti sa medze nekladú.
 

3. Nebojte sa malých priestorov

Nebojte sa oživovať aj malé priestory. Všetci máme zafixované, že v malých interiéroch by sme sa mali vyvarovať používaniu farieb, aby sme priestor opticky ešte viac nezmenšili. To ale neznamená, že celá kuchyňa musí byť biela. Naopak. Hravé a veselé farby ju ešte viac rozžiaria a presvetlia. Vyskúšajte napríklad neónovo žltú. Tá je teraz veľmi IN.

kuchyna.png
 

4. Jeden výrazný prvok

Ak neviete, kde začať, stavte na jeden naozaj výrazný prvok. Určite si napríklad jednu stenu, ktorá bude farebne odlišná od ostatných a od toho sa odrazte. Ak chcete mať celú kuchyňu bielu, vaším farebným prvkom môže byť zadná stena kuchynskej linky, chladnička, či kuchynská linka samotná.

FRRB2WV88A.jpg
 

5. Farebná kuchynská linka

Ak sa vám nechce investovať do novej kuchynskej linky a stará vás už omrzela, premaľujte ju alebo ju oblepte farebnými fóliami. A keďže farebnosť je teraz trendy, nech sú pokojne spodné skrinky v jednej farbe a vrchné v inej.