DOMOVBlog
Čítanie na voľný čas

Kúpeľne 2015 – viete, čo sa práve „nosí“?

Predstavte si kúpeľňu, do ktorej keď vstúpite, razom z vás opadne všetok stres. Je to totiž taká vaša svätyňa zariadená presne podľa vašich predstáv príjemne, pohodlne a možno a j trochu luxusne. Také malé wellness u vás doma. A teraz si predstavte, že máte neobmedzené možnosti a svoju vysnívanú kúpeľňu si môžete naozaj dopriať. Poďme sa pozrieť, čo je tento rok IN, možno nájdete tú pravú inšpiráciu. ;)
 

Návrat k prírode

Vytvoriť príjemnú a upokojujúcu atmosféru sa dá v podstate veľmi jednoducho. Stačí siahnuť po prírodných materiáloch. Prírodný kameň či drevo sú tou správnou voľbou. V tomto roku je veľmi trendy aj využitie živých rastlín. Jednoducho zaveste do priestoru popínavé druhy alebo si vytvorte vlastnú zelenú stenu. Má to neuveriteľný efekt – pre oči aj dušu.

Zelena-stena.jpg
Zdroj: Maisonvalntina.net
 

Vaňa, vaňa, vaňa

Tak, ako kedysi zažili svoj veľký boom sprchovacie kúty, dnes opäť oslavujeme comeback vane. A najlepšie tej voľne stojacej. Takáto vaňa je totiž oveľa estetickejšia a priam pozýva na relax v teplom kúpeli. Žiadne presné pravidlá pri jej výbere neplatia, riaďte sa intuíciou a priestorom, ktorý máte k dispozícii.

vana.jpg
 

Ak sprcha, tak veľká

Nadrozmerné sprchovacie kúty začali byť populárne už v roku 2014 a neopustilo nás to ani tento rok. Ak ste teda fanúšik sprchy, pokojne, ale investujte do veľkosti. Čím väčšia, tým lepšie. Kúpeľňa s veľkou presklenou zástenou tiež pôsobí opticky väčšie a vzdušnejšie.

velka-sprcha.jpg

Zdroj: Decoist.com
 

Klasika je out

Umývadlové misy na skrinkách sú pasé. Do popredia sa dostali umývadlá na nožičkách a úložný priestor, ktorý poskytovali skrinky, si musíte vytvoriť niekde inde. Nuž, ak chcete byť trendy, občas tomu musíte podriadiť aj tú praktickú stránku veci. :)
 

V jednoduchosti je krása

A to sa týka celého dizajnu. Od farieb po vybavenie. Aj v kúpeľňovej sfére je medzi farbami veľmi populárna sivá. Ak si však touto farbou nie ste veľmi istí, pokojne siahnite po rovnako neutrálnej bielej či béžovej. Určite tým nič nepokazíte, práve naopak.

seda-kupelna.jpg
 

Zdroj: Ontrus.com