DOMOVBlog
Čítanie na voľný čas

Malý sen menom „walk-in šatňa“

Viete, ako vyzerá walk-in šatňa? To si tak otvoríte dvere a zrazu sa cítite ako Alicka v krajine zázrakov. Je to totiž samostatná miestnosť len pre vaše oblečenie. Už obľúbená Carrie Bradshaw vedela, že po takej túži a veď niet sa čo diviť. Každý kus oblečenia má svoje miesto a nemusíte robiť ústupky na úkor priestoru. A ešte aj topánky si môžete pekne vystaviť a mať v nich prehľad.... Sen? Ani nie. V posledných rokov čím ďalej, tým dostupnejšia realita.

walk-in-satna-velka.jpg

Mať takúto šatňu vo svojej domácnosti je obrovská výhoda. Walk-in šatňa vám totiž poskytuje obrovské množstvo úložného priestoru nielen pre oblečenie, ale pre čokoľvek, čo vás napadne.  Ten typ šatníka však prichádza s mnohými vlastnosťami, ktoré vyžadujú čas a energiu na dôkladnú prípravu. Musíte sa napríklad rozhodnúť, ako bude vaša šatňa usporiadaná. Zrazu sa vám otvára nekonečne veľa možností. Množstvo políc, závesné systémy, samostatné police len pre topánky.

walk-in-satna.jpg

Všetko záleží od viacerých kritérií, samozrejme: od vašich priestorových a finančných možností, od vašich preferencií a potrieb.  Pár rád však pre vás predsa len máme. Keď už investujete do walk-in šatne, mala by vyzerať štýlovo a odrážať vašu osobnosť. Či už sa rozhodnete ísť klasickým, minimalistickým alebo glamour štýlom, nezabúdajte na detaily, ktoré z vašej šatne urobia malú oázu.

Vaša walk-in šatňa je váš svet. Vyhrajte sa. Kvalitné osvetlenie a zrkadlá sú základ. Chcete sa predsa vidieť zo všetkých strán. Neváhajte použiť rôzne farby a vzor, tento rok je veľmi trendy napríklad smaragdová. Na podlahu pokojne položte koberec. Ktovie, koľko času budete vo svoje šatni napokon tráviť, tak nech je vám pohodlne a príjemne. :)

Ak máte na to priestor, nezabudnite na dizajnový nábytok. Taburetku či dizajnovú lavičku na posedenie či pohodlné prezúvanie. Nech je váš sen dokonalý!