DOMOVBlog
Čítanie na voľný čas

Nadčasové drevo

Povedzme si to na rovinu – drevo je úžasné. Aj z tej najchladnejšej miestnosti dokáže vykúzliť útulnú izbietku a s prehľadom prechádza všetkými trendmi v interiérovom dizajne. Používame ho pri obkladaní stien, na výrobu nábytku či bytových doplnkov. Ak vo svojom domove ešte nemáte ani kúsok dreva, je najvyšší čas to zmeniť.

Masívne drevo má jedinečný charakter a interiéru dodáva zvláštnu atmosféru. Ak je navyše naozaj odborne spracované, jeho životnosť sa počíta na dlhé roky a aj to je dôvod, prečo ho mnohí zaraďujú do svojich plánov pri zariaďovaní interiérov. Vysoko kvalitný kus dreveného nábytku sa totiž môže dediť z generácie na generáciu.

Depositphotos_41905225_m-2015.jpg

Drevo sa hodí takmer ku všetkému. Ako doplnok k bielemu nábytku, v kombinácii s kameňom a s takmer všetkými farebnými odtieňmi. Ak hľadáte teplo, šarm, jedinečnú atmosféru – siahnite po prírodnom dreve. Ak máte radi farby, aj v tomto smere máte nekonečné možnosti – každé drevo sa dá totiž nalakovať.

Použite drevo na steny. Drevené obloženie bolo veľmi obľúbené v minulosti a dnes sa k nemu vraciame. Drevo na stenách totiž môže vášmu interiéru dodať atmosféru plážového domčeka a vám vyčariť dovolenkový pocit. Dizajnéri radi mixujú rôzne druhy dreva a konečný vzhľad tak pridáva miestnosti hĺbku. Tu by sme sa ale poradili s odborníkmi.

steny.jpg
Zdroj: nwtimes.com
 

O dreve by ste mali niečo vedieť. Na rozdiel od iných materiálov, vyzerá rokmi lepšie, pretože starne. Napríklad z nábytku z masívu s pôvabnou patinou, ktorá sa objaví časom vyžaruje zvláštne ticho a duch všetkého, čo prežil. Nepôsobí to rušivo, práve naopak. Aj to je dôvod, prečo sa čoraz viac ľudí opäť obracia na skúsených rezbárov. Originálne kúsky dreveného nábytku, vyrezávané rímsy či sošky podčiarknuté ručnou prácou pridajú vášmu domovu neoceniteľnú hodnotu.

Depositphotos_19356397_m-2015.jpg
Drevo nikdy nevyjde z módy a je to naozaj šikovný spôsob, ako investovať do vašej domácnosti.