DOMOVBlog
Inšpirácie

Nemáte nočný stolík? Inšpirujte sa tým, čo je okolo vás

Je vraj veľmi dôležité, v akom prostredí zaspávame. Ako máme zariadenú spálňu, ako spolu hrajú farby či jednotlivé detaily celej izby majú vplyv na to, či sa ráno zobudíme s úsmevom na tvári alebo naopak. Pozrime sa dnes na nočné stolíky  - dôležitú súčasť každej spálne. Máme pre vás pár kreatívných nápadov, ako sa dá za pár drobných zaobastarať naozaj krásny stolík. Taký, ktorý razom zmení celú vašu spálňu.
 

Nočné stolíky kedysi a dnes

Aj nočné stolíky prechádzajú svojím vývojom. Predtým, než sa splachovacie toalety stali samozrejmosťou, slúžili nočné stolíky najmä na odkladanie nočníka. Ich vzhľad tak pripomínal skôr malé komody často vybavené zásuvkou. Dnešné nočné stolíky už takúto dôležitú funkciu síce neplnia, ale ten pocit, keď si večer ľahnete do postele a máte po ruke obľúbenú knihu, pohár s vodou či telefón, sú na nezaplatenie. Preto sa každému stolíku oplatí venovať maximálna pozornosť! :)

Zapojte trochu fantázie a vytvorte si originálny nočný stolík, na ktorý bude radosť pozrieť. Je to úplne jednoduché. Stačí   k posteli priložiť bubon. A pokojne aj starý – vintage je stále IN. A dokonca nemusíte byť ani hudobníkmi  ;)

bubon.jpg

Keď sme už spomenuli vintage štýl – prekutrajte pivnicu a povalu a pozrite, či nenájdete staré kufre. Ak ich trochu ošetríte, vykúzlite naozaj skvelé „stolíkové“ kúsky.

kufre.jpg

Nikdy sme si nemysleli, že rebrík môže slúžiť aj na niečo iné, než na čo bol pôvodne vyrobený, ale našťastie sme sa mýlili. Ak si chcete takýto unikátny rebrík postaviť k vlastnej posteli, návod na jeho výrobu nájdete na https://www.funkyjunkinteriors.net/.

rebrik.jpg

Pamätáte si na tie časy, keď ste s kamarátkou preberali všetky tajomstvá v záhrade na hojdačke? Čo tak si z takej hojdačky spraviť nočný stolík? Nikde predsa nie je napísané, že stolík musí byť postavený na zemi... ;)

hupacka.jpg

Tento stolík ocenia všetci náruživí čitatelia. Ak máte doma nadbytočné knihy, o ktorých viete, že ich už nikdy nikto nebude čítať, stačí ich spojiť dokopy a váš stolíkový originál je na svete.

knihy.jpg

A ak sa vám nechce nič vyrábať či spájať dokopy, vyskúšajte k posteli priložiť staršiu stoličku. Alebo menší smetný kôš. Ktovie, možno to zafunguje rovnako dobre, ako na týchto fotografiách. :)

stolicka.jpg