DOMOVBlog
Rady a tipy

5 tipov, ako ochrániť nábytok pri prevážaní

Či už sa sťahujete alebo si kupujete nový nábytok, vždy je určité riziko, že sa vám pri prevoze poškodí. Najmä ak si ho zabezpečujete sami. Nechceme vás podceňovať, to ani náhodou. Ale je prirodzené, že ak nemáte také skúsenosti s prevážaním nábytku ako odborné prepravné firmy, stať sa môže všeličo. Dali sme preto dokopy 5 tipov, ako s nábytkom manipulovať tak, aby ste predišli akýmkoľvek škodám.
 

1. Posúvajte, nedvíhajte

Je lepšie ak nábytok posúvate po zemi ako by ste ho mali dvíhať. Už len z toho dôvodu, že väčšina z nás nevie, ako správne zdvihnúť akúkoľvek vec zo zeme. Ak už sa rozhodnete niečo zdvihnúť, urobte to cez nohy, nie cez ruky a ramená – váš chrbát tak zostane relatívne vystretý a predídete možným zraneniam.
 

2. Použite uteráky a kartóny

Možno začnete namietať, že ak budete čokoľvek posúvať po zemi, zničíte si parkety či koberec. Na to existuje úplne jednoduchý trik – stačí pod nábytok vsunúť kus kartónu. Keď budete nábytok prevážať v aute, bude lepšie keď bude niečím obalený – uterákmi alebo fóliou – hlavne, aby bol chránený.

krabice.jpg
 

3. Ťažké kusy radšej ťahajte

Ak nemáte pri sebe statného chlapa, ktorý by vám pomohol, nezúfajte. Veľký kus nábytku sa dá premiestniť aj jednou osobou, len je niekedy potrebné ho radšej potiahnuť, než naň zatlačiť. Treba vyskúšať. ;)
 

4. S prázdnymi kusmi sa lepšie manipuluje

Pred tým, než začnete sťahovať, prenášať či premiestňovať, uistite sa, že ste nezabudli vyprázdniť nábytok. Vyložte všetko zo zásuviek, vyprázdnite skrinky, odložte nabok poličky. S menšími kusmi sa oveľa lepšie a jednoduchšie manipuluje a je menšia pravdepodobnosť, že sa niečo poškodí.
 

5. Nechajte to celé na odborníkov

AK vás desí už len predstava celého procesu prepravy nábytku, nie je nič jednoduchšie, ako nechať to na odborníkov. Sťahovacie či prepravné služby sa o všetko postarajú a vy si zatiaľ môžete v pokoji vypiť kávu. :) Ak si napríklad objednáte tovar na nabbi.sk, máte možnosť využiť služby našich partnerských zasielateľských spoločností. Všetky potrebné informácie nájdete tu: https://nabbi.sk/doprava-postovne

Inšpirované článkom 5 tricks for moving furniture / www. apartmenttherapy.com
Fotografie: movehub.com