DOMOVBlog
Výber nábytku a doplnkov

Vyberte pre svoje deti ten správny PC stôl

Napriek tomu, že technologické novinky akoby každým rokom zmenšujú svoju veľkosť a strčíme ich prakticky aj do vrecka nohavíc, stolové počítače stále potrebujú svoje pevné miesto. A keďže nás o chvíľu čaká začiatok školského roka, poďme si povedať, aké možnosti v tomto smere vlastne máme a čo je nielen pre nás, ale aj pre naše deti najlepšie.
 

Rovný alebo rohový?

To závisí, samozrejme, na vás. Rovný stôl je klasika, rohovým môžete vyplniť „hluchý“ priestor v miestnosti a navyše ušetríte dosť priestoru pozdĺž stien. Nehovoriac o tom, že keď si sadnete za rohový, máte pocit, že máte všetko pekne po ruke. Áno, vyzerá to, že naším jasným favoritom je rohový stôl :)

rohovy_a.jpg
 

Nezabudnite na zdravie

Nielen deti, ale aj dospelí zvyknú presedieť pri počítači celé hodiny, preto na to myslite, keď kupujete nový PC stôl. Niektoré prvky, ktoré sú v stoloch zabudované, šetria nielen miesto, ale aj naše zdravie.  Patrí k nim v prvom rade vysúvateľný modul na klávesnicu, umiestnený v strede pod hlavnou doskou stola. Vďaka tomu je nižšie položená klávesnica veľkou úľavou pre ruky. Takáto poloha je pri písaní zdravšia, pretože zápästie je v jednej rovine s predlaktím.

zabudovane.jpg
 

Druhým benefitom býva zabudovaný podstavec na umiestnenie monitora, vďaka čomu sa monitor nachádza vo výške očí. Vaša krčná chrbtica sa vám za to raz určite poďakuje :)
 

PC stôl a deti

Ak chcete kúpiť nový PC stôl pre svoje ratolesti, je dobré vyberať ho s nimi. Nechajte ich, nech si ho obzrú, skonzultujte s nimi jeho funkčné vlastnosti či veľkosť. Koniec – koncov, bude to ich kráľovstvo. Nezabudnite, že PC stoly pre deti by mali byť bezpečné. Hrany stola by teda mali byť zaoblené, stôl by mal byť vyrobený zo zdravotne nezávadného materiálu a nemal by obsahovať žiadne časti, ktoré by mohli spôsobiť zranenie.

rohovy.jpg