DOMOVBlog
Inšpirácie

Oživte svoj pracovný priestor

Kancelársky stôl je miesto, kde sa deje všetka mágia. Či už pracujete z domu (tzv. home office), alebo len potrebujete doma dobehnúť nejaké pracovné veci, alebo ste študent, ktorý nutne hľadá pohodlné miesto na svoje štúdium. Je jednoducho pekné mať možnosti, pokiaľ ide o dizajn pracovných priestorov. V ideálnom pracovnom kútiku sa budete cítiť pohodlne a príjemne, pričom zároveň bude spĺňať vaše požiadavky na produktivitu a dizajn. Každý z nás je iný, preto má každý aj iné potreby.

Niektorí uprednostňujú sentimentálne dekorácie, či už sú to spomienky z detstva, fotografie v rámikoch a podobne, iní práve naopak. Všetko, čo by ich mohlo rozptýliť musia odstrániť. Potom sú tu tí, ktorí si pre svoju prácu vyžadujú trochu kreatívny chaos, no a napokon sú tu jedinci, pre ktorých je najvyššou prioritou organizovanosť – to znamená rôzne druhy zakladačov, zvýrazňovače a podobne. Tento príspevok skúma nádherný rad inšpiratívnych pracovných priestorov – vyberte si z nich to najlepšie a aplikujte to u seba doma alebo vo svojej kancelárii.

Zatiaľ čo niektorí ľudia potrebujú kancelárie v jednoduchých, neutrálnych farbách, aby sa mohli plne koncentrovať na prácu, iní dávajú prednosť živým farbám a detailom, ktoré v nich vzbudzujú kreativitu.

farby-3.jpg

Samozrejme, že v súkromí vášho domova môže byť vaša kancelária čokoľvek a takisto ju môžete umiestniť kamkoľvek chcete. Tento home office je napríklad strategicky umiestnený vo výklenku v obývacej izbe, čím sa nielen ušetrí miesto, ale zároveň je tak jednoduchšie dávať pozor na deti.

office-v-obyvacke.jpg

Veľmi elegantné a jednoduché riešenie. Tento home office je svojím čistým vzhľadom ideálny do spálne. Ostré biele akcenty ponúkajú modernú estetiku, zatiaľ čo tmavé drevo udržuje nádych klasickej formality.

v-spalni.jpg

Ak hľadáte kancelárske nápady inšpirované minimalistickými kompozíciami, tento pracovný priestor demonštruje niekoľko užitočných princípov. Nie sú to len holé plochy a línie, ktoré občas vyvolávajú trochu neosobný pocit. Naopak, priestor si udržiava svoju jednoduchosť, zároveň je tu však aj črepníková rastlina či dokonca zarámovaná fotografia, ktoré dokážu po dlhom dni zlepšiť náladu.

minimalisticke_final.jpg
 

Zdroj: https://www.home-designing.com