DOMOVBlog
Rady a tipy

5 rád, aby koža vydržala čo najdlhšie

Kožený nábytok patrí medzi najštýlovejšie a zároveň najelegantnejšie kúsky, ktoré si do svojho domova môžete zaobstarať. Je to samozrejme vec vkusu, ale jedna vec sa koženému nábytku uprieť nedá a to, že sa perfektne hodí ako k moderným kúskom, tak aj k retro štýlu. Kožená sedačka dokáže urobiť s celou miestnosťou priam zázraky.

Nič však nevydrží večne. Bohužiaľ. Preto ak chcete, aby vá  m vás kožený miláčik vydržal predsa len o pár rokov dlhšie, je načase zamyslieť sa nad správnou starostlivosťou. Našťastie je to jednoduchšie, než sa zdá a my vám to ešte viac uľahčíme.
 

Čistite nábytok pravidelne suchou handrou

A okrem toho vysávajte rohy. Ak chcete udržať ten povestný lesk koženého nábytku, je treba udržiavať ho v čistote. S tým jednoducho nič neurobíte. Takže každotýždenná údržba a keď naň náhodou niečo vylejete, rýchlo vyčistiť a utrieť.

biela-sedacka.png
 

Nepoužívajte veľa vody a čistiacich prostriedkov

Najčastejšia chyba, ktorej sa pri koženom nábytku dopúšťame je, že sa ho snažíme vyčistiť litrami vody a mydlom. Na to hneď zabudnite, pretože vďaka tomu sa rozpadá jeho povrch, urýchľuje sa praskanie a lámavý proces kože.
 

Vyberte si správny prípravok na kožu

Niektorí z nás majú jednoducho v povahe, že si veci chcú uľahčovať na úkor dosiahnutého výsledku. Ak ste z tých, ktorí sú presvedčení, že kožu stačí ošetrovať raz za mesiac prípravkom na to určeným, ste na omyle. V skutočnosti sú tieto prípravky väčšinou zbytočne silné a stačí ich použiť raz za 6 – 12 mesiacov ako doplnkovú starostlivosť.

modra-sedacka.png
 

Chráňte kožu pred priamym slnečným svetlom a krbom

Pamätajte, že koža bola kedysi kožou zvieraťa a tak, ako príliš veľa slnka a tepla škodí vašej pokožke, škodí aj koži.
 

Každý druh kože si vyžaduje iný druh starostlivosti

Kedykoľvek si kupujete kožený nábytok, nezabudnite sa u predajcu informovať o koži, z ktorej je nábytok vyrobený a o možnostiach najvhodnejšej starostlivosti.