DOMOVBlog
Čítanie na voľný čas

4 typy tapiet, ktoré budú v roku 2016 dominovať

Rok 2015 bol rok vzorov zo 70 – tych rokov, vrstvených koberčekov či svetlého dreva. Trendy v interiérovom dizajne na rok 2016 sme si už predstavili, poďme sa ale pozrieť na novinky v tapetách. Tie totiž pred niekoľkými rokmi oslávili svoj comeback a vyzerá to, že sa tak skoro na ústup nechystajú. Správne zvolený štýl tapety dokáže oživiť každý priestor a zútulniť aj tú najchladnejšiu miestnosť. Aké trendy v oblasti tapiet nás teda čakajú v tomto roku?
 

Prírodné povrchy

Ak chcete byť IN, stavte na prírodu. Jeseň 2015 bola plná falošného rmoru a rok 2016 sľubuje príval aj ďalších prírodných fasád. Vyskúšajte drevo, kameň či tehlu a pozor – čím viac drobných nedokonalostí bude vzor mať, tým lepšie. Blíži sa totiž k realite a to je to, čo chceme. Vytvoriť dojem, že máme naozaj stenu z mramoru a nie len tapetu.

prirodne-povrchy.jpg
 

Retro geometrické vzory

Správne, aj tento trend r minulého roku sa preklápa do tohto. Len teraz to už bude menej o oranžovej alá kuchyňa zo 70 – tych rokov a viac o inšpiráciách z čínskych hotelových izieb. Tradičný čínsky vzor bludiska je vrstevnatý a sofistikovaný a vytvára krásnu mozaiku lahodiacu oku.

cinske-vzory.jpg
 

Kovové a matné vzory

Konkrétne tyrkys a meď – to je náš tip na luxusnú farebnú kombináciu tohto roka. Vyskúšajte tradičný damašský vzor, ktorý obsahuje moderné aj umelecké prvky a geometrické tvary. Je to skvelá voľba pre všetky kreatívne duše a každého, kto ocení dokonalý priesečník umenia a vedy.

Metalic.jpg
 

Sladké pastelové vzory

Pastelové tóny sú veľkým trendom v tomto roku nielen v módnom priemysle, ale aj v interiérovom dizajne. Jemné, pokojné a tlmené odtiene budú kraľovať celému roku a ich výberom nič nepokazíte. Naopak. Ak to nechcete prestreliť s výraznou farbou alebo si nie ste istí, aký vzor sa do izby hodí, stavte na pastelové odtiene a jemné vzory.

pastelove-odtiene.jpg
 

Zdroj: huffingtonpost.com