DOMOVBlog
Inšpirácie

Vianočné trendy 2015

O mesiac a dva dni sú tu Vianoce a pre všetkých nekonečných romantikov, ktorí sa už nevedia dočkať tých každoročných tradícií ako je pozeranie Troch orieškov pre popolušku, ozdobovanie vianočného stromčeka, celého bytu aj kancelárie (lebo veď vianočná atmosféra), vyjedanie lineckého pečiva a „cuckanie“ z vaječného likéru, prichádza najkrajšie obdobie v roku. Ak patríte k rovnako „postihnutým“, pozrite si, aké vianočné trendy nás čakajú tento rok. Možno sa niečím inšpirujete a svoje vlastné Vianoce posuniete opäť na vyšší level. ;)

scandi-home.jpg
 

Škandinávsky dotyk

Inšpirujte sa škandinávskou kultúrou a preneste niečo z jej jednoduchých línií k sebe domov. Červeno – biela kombinácia funguje vždy výborne a keď ju spojíte s rôznymi textíliami, získate nezameniteľný rukopis severských krajín.
 

Tradície trochu inak

Červená, zelená a zlatá boli dlhé roky považované za základné farby medzi vianočnými dekoráciami. Dnes je symbolom sezóny najmä ich povrchová úprava. Listy cezmíny, vianočné hviezdy, perleť či stuhy – ale nezabudnite, že aj tu platí pravidlo „Menej je viac“.

tradicie.jpg
 

Modrá

Modrá farba sa v roku 2015 stala dominantným odtieňom asi vo všetkých odvetviach, ktoré máme tak radi. Rozhodne v móde a v interiérovom dizajne. Modrá skvele ladí s farbami ako je biela, fialová, zelená a s rôznymi metalickými odtieňmi. Okrem toho môžete kombinovať rôzne odtiene samotnej modrej farby.

Blue.jpg
 

Všemocný mráz

Ak tento rok zvolíte dekorácie s falošnou námrazou, urobíte dobre. Nielen, že je to veľmi trendy záležitosť, ale s trochou šikovnosti si doma navodíte atmosféru rozprávkovo zasneženej krajiny. Kombinujte s drevom, sklom a sviečkami a ohúrite rodinu aj hostí.

frosted-wreath.jpg
 

Vintage

Nemusíme vám hovoriť, že všetko, čo je vintage, je IN. A áno, platí to aj pre vianočné ozdoby. Takže sa pokojne prehrabte v pivnici či v garáži a ak nájdete ozdoby z detstva, vyhrali ste.

charm-of-vintage-christmas.jpg
 

Zdroj foto: theupcoming.co.uk