DOMOVBlog
Čítanie na voľný čas

Viete, na čom sedíte?

Obývacia izba sa často stáva strediskom všetkého spoločenského diania v byte. Na konci dňa sa tu schádza rodina, vítame v nej priateľov a známych, je dejiskom rôznych osláv a podujatí. Je preto dôležité mať pohodlnú sedačku – dlhé roky bude totiž svedkom všetkých týchto rodinných udalostí :) Ak si chcete vybrať naozaj kvalitnú sedačku, mali by ste o nej vedieť všetko. Začnite od základov. Od jej výroby. Poďme si preto povedať, čo všetko taká výroba sedacej súpravy obnáša.
 

1. Návrh

Na začiatku je to práca dizajnérov. Ich úlohou je priniesť niekoľko návrhov sedacích súprav pre novú sezónu. A ak v sebe každý návrh spája funkčnosť sedačky a moderný dizajn, je to dokonalé :)

navrh.jpg
 

2. Konštrukcia

Základom sedačky býva konštrukcia z prírodného dreva, ocele alebo ich kombinácie. Na konštrukciu sa následne nastreľujú popruhy, ktoré nesú rôzne druhy peny.

konstrukcia.jpg konstrukcia_a.jpg
 

3. Poťahové látky

Poťahové látky sa zväčša šijú a upravujú ručne. Často na jednu sedačku padne viac látky, než na výrobu naozaj luxusných šiat na mieru.

potahove_latky.jpg potahove latky_a.jpg
 

4. Upevňovanie

Každý poťah musí dokonale sadnúť. Preto sa na konštrukciu pokrytú penou upevňuje ručne. Ľudské oko a ruky v tomto totiž stroje tak skoro neporazia :) Na konci tejto precíznej práce je vaša sedačka snov hotová - už len si sadnúť a vychutnávať príjemné chvíle s najbližšími ;)