DOMOVBlog
Inšpirácie

Aký nábytok si vybrať do záhrady - trendy na rok 2017

Aj vy sa už tešíte na na všetky tie večery a víkendy strávené na terase alebo na záhrade pri grilovačke či len tak, pri poháriku dobrého vínka s priateľmi a s rodinou? Vonku sa otepľuje a je na čase začať dávať do poriadku aj naše záhrady.

Tento rok sa o slovo hlásia stále obľúbené sedacie vaky v jasných farbách, ale nemusíte sa báť - je záhradný nábytok, ktorý nikdy nevyjde z módy. Ak hľadáte do svojej záhrady niečo nové, máme pre vás pár užitočných tipov.

sedaci_vak.jpg

Jedným z kľúčových trendov minulého roka, ktorý sa preklápa aj do tohto je, že záhradný nábytok musí byť trvácny. Radšej investujte do kvalitného nábytku, pri ktorom budete mať istotu, že vám vydrží niekoľko rokov v dobrom stave. Prvé pravidlo teda znie: Dobrý záhradný nábytok by mal byť odolný, multi-fukčný a prenosný.
 

Ratan

Ak ste fanúšikom ratanu, máme pre vás dobrú správu. Ratan je stále IN a vyzerá to, že ešte dlho bude. Je ekologický, nadčasový a veľmy štýlový. S ratanovým nábytkom rozhodne nič nepokazíte, práve naopak. Každej záhrade či terase dodá jedinečnú atmosféru pohodlia a útulnosti.

ratan.jpeg
 

Multifukčnosť

Multifukčný nábytok je na nezaplatenie. Najmä, ak vás prekvapí nečakaná návšteva alebo ak plánujete väčšiu záhradnú párty. V tomto prípade veľmi dobre fungujú stoly na kolieskach, skladacie stoličky či rozkladacie stoly.
 

Renovácia

V rámci ochrany životného prostredia je v súčasnosti veľkým trendom renovovať starý nábytok. Ak máte doma pár starých stoličiek, kresiel či stolíkov, skúste ich priviesť znovu k životu. Návody nájdete na internete, je to finančne nenáročné a skvelý spôsob odreagovania sa.

renovacia.jpeg

Navyše, nič tak nepoteší, ako nábytok s vlastnou históriou.
 

Prírodné materiály

Prírodné materiály tak skoro neomrzia a ak si do svojej záhrady vyberiete niečo z kameňa, kovu alebo nespracovaného dreva s krásnou kresbou, určite neoľutujete. Všetky tieto materiály určitým spôsobom prinášajú aj do vonkajšieho priestoru hrejivý pocit, pri ktorom sa vám bude výborne relaxovať.

prirodne_materialy.jpeg
 

Zdroj fotografií: pexels.com